Cafe BUNKA ÜST KAT

Cafe Bunka'nın ana giriş kapısı,aynı zamanda Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi'ninde kapışıdır. Giriş kapısı ahşaptan olup geleneksel japon tarzı olan yan tarafa sürmelidir.

Cafe'nin giriş kapısının sol tarafında Tatami odası olup sağ tarafı Domadır. Doma'nın (ayakkabılı girilen salon) zemini siyah mat giranitten yapılmıştır. Ortada minik zen bahçesi vardır.

Solda basamak stilinde ahşaptan yapılmış Kutsubako tatami odasının ayakkabılığıdır. Tavanlardaki ahşaptan yapılmış figürler Ume (erik) çiçeğidir. Duvarda kullanılan malzeme çok özel bir boya karışımıdır.

Salondaki masalar ladin ağacından olup oturma yerleri tatamidir (hasır). Pencereler Shooji (kağıt kaplamalı sürme pencere) dir.

Chagama, (Japon çay seremonisinde su kaynatmak için kullanılan dokum kap) yeşil japon çayların hazırlandığı köşede bulunmaktadır. Bu köşede değişik japon çayları demliklere konarak servis edilmektedir. Arka fonda "Cafe Bunka" yazmaktadır.

Cafe Bunka'da geleneksel japon demlik ve fincanlarında ve japon anbiansinda yeşil çay içmek bir başka zevktir.

Geleneksel japon çay seremonilerinin yapıldığı Tatami odasında oturmak ayrıcalıktır. Yerler Tatami döşemeli olduğundan ayakkabılar çıkartılarak oturulur. (aynı türk usulü gibi) Arka plandaki duvara asılı resim Kakejuku'dur. O köşeye Tokonoma (kutsal köşe) denir. Arka oda, Fusuma (kağıt kaplı sürmeli kapı) ile tamamen bağımsız bir özel odaya dönüşür. Bu özel Tatami odası için reservasyon yaptırmayı unutmayınız !