Cafe BUNKA SUSHI BAR

Cafe Bunka'nın ana giriş kapısı,aynı zamanda Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi'ninde kapısıdır. Giriş kapısı ahsaptan olup geleneksel japon tarzı olan yan tarafa sürmelidir.

Cafe Bunka'ya ana kapıdan girdikten sonra soldaki mekan Sushi Bar dır. Sushi Bar'a aynı zamandan dışarıdan da girebilirsiniz. (sadece yazları)
Sushi Bar'ın mimarisinde, geleneksel Kurashiki bölgesine özgü stil kullanılmıştır.
Kurashiki'nin kelime karşılığı; depo, ambar, silo gibi anlamlarda kullanılır. Kurashiki bölgesindeki evlerin giriş katı yiyecek deposu, üst katı oturmak için kulanıldığından, tüm eski yapılar iki katlıdır. Bölgenin ismi de buradan gelmektedir.

Resimde karşı duvarda bulunan üç küçük pencere, deponun havalandırma pencereleridir. Pancerenin etrafındaki ve alt kısımda bulunan Kapitone şekiller ise Kurashiki'yi simgeler. Tavan, Japon evlerinin mimarisinde ki gibi eğimlidir. Sağ tarafta Cafe Bunka yazısının üzerindeki minik ahşap çatıda olduğu gibi.

Sushi Bar'da olmazsa olmazlardan bir tanesi, Sushi Neta Keesu (Sushi'de kullanılan balıkların teşhir edildiği buzdolabı) Önünde de ladin ağacından yapılmış mini Sushi Bar.

Servis edilmiş menü "Nigiri moriawase" karışık Sushi'de; maguro (ton), somon, ika (kalamar), ebi (karides), suzuki (levrek), unagi (yılan balığı), ukura (somon havyari), wasabi ve zencefilden oluşmaktadır. Ufak kasede soya sos ve önde yemek çubukları (hashi) bulunmaktadır. Sushi ile ne içilir derseniz, tabi ki sake (pirinç şarabı).

Eğik çatının altındaki kanji'nin anlamı; kültür çiçeği=Cafe Bunka. Soldaki tabloda Takeaway (mochikae) menü ve Japon Sushi şefimiz Karatsu-san.
İster Sushi'nizi Sushi Bar'da, isterseniz paket yaptırıp evde yiyebilirsiniz. Takeaway menü fiyatımız %20 daha uygundur.

Duvardaki tahtaların üzerinde ki Hiragana alfabesiyle yazılmış balık isimleri, günlük mevcut olan balıklardır.
Yemeğinizi yerken LCD ekranda anime seyredebilir veya Japonya'yı tanıyabilirsiniz.

Masaya servis edilmiş Moriawase (karışık) Sushi.

Masada servis edilmiş Sushi Moriawase ve yanında bir bardak yeşil çay (sencha).
Arka planda sushi mutfağı.

Sushi Bar'da sadece Sushi değil, Japon Yeşil çayı da içebilirsiniz.
Sushi Bar'da kullanılan malzemelerin hepsi Türkiye'den olup, Türk ustalar tarafından uygulanmıştır. Mimarisi Bayan Akiko Kunita ve Muharrem Demirci tarafından tasarlanmıştır.